nlc.hu
Utazás

Schmid Julia tokiói olimpia

Nem vagyok oltásellenes! – megszólalt Schmid Julia, aki a kötelező oltás miatt visszalépett az olimpiától

Az állatorvosként dolgozó sportoló elmondta, miért nem adatta be eddig a koronavírus elleni védőoltást.

A kajak-kenu szlalom szakágban kvótás Schmid Julia lemondott a tokiói ötkarikás szereplésről a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) azon döntését követően, miszerint csakis Covid-19 ellen védett sportoló lehet a magyar csapat tagja.

Schmid Julia

Schmid Julia , MTI/EPA/Martin Divisek

A Blikk most azt írja, a sportoló hétfőn megtörten, feldúltan tért haza Bécsbe. – Egyáltalán nem vagyok oltásellenes, sőt. Egy bécsi klinikán dolgozom állatorvosként. Viszonylag későn szereztem meg a kvótát, sok versenyen vettem részt, és amikor lett volna lehetőségem oltatni, migrénes fejfájással küzdöttem, hánytam, ágyhoz voltam kötve. Mivel a Nemzetközi Olimpiai Bizottság nem tette kötelezővé a vakcina beadását, és ekkor még a MOB-nál sem volt szó erről. – nyilatkozta a Blikknek. 

Schmid a lapnak elmondta, tervei szerint az olimpia után akarta beoltatni magát. Úgy gondolta, ha most a verseny előtt közvetlenül oltatja be magát, akkor védettséget még nem szerzett volna, ellenben a mellékhatások veszléyeztették volna a szereplését. – Még mindig nem akarom elhinni, hogy összezúzták az olimpiai álmomat. Összetörtem, elveszettnek érzem magam. – összegezte a sportoló.

Még több olimpia:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top