nlc.hu
Szabadidő

Audiovizuális eszközök a tokiói olimpián

A korábbi olimpiák alapzaját játsszák le a sportolóknak, hogy ne érezzék magukat egyedül

Digitális eszközökkel próbálnak hangulatot teremteni a japánok.

Digitális eszközök segítségével próbálnak hangulatot teremteni az üres versenyhelyszíneken a megnyitóval pénteken kezdődő tokiói olimpia szervezői.

Tokiói olimpia

Tokió, 2021. július 14.
Az olimpiai ötkarika a tokiói Odaiba Marine Parkban 2021. július 14-én. A japán kormány a koronavírus-járvány és az emelkedõ esetszámok miatt július 12-étõl augusztus 22-éig rendkívüli állapotot hirdetett Tokióban. A koronavírus-járvány miatt 2020-ról 2021-re halasztott ötkarikás játékokat július 23. és augusztus 8. között rendezik hazai és külföldi nézõk nélkül, zárt kapuk mögött.
MTI/AP/Jae C. Hong

A koronavírus-járvány miatt a küzdelmeket gyakorlatilag nézők nélkül rendezik meg, de ahogy Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke fogalmazott: nem akarják, hogy a sportolók egyedül érezzék magukat a stadionokban vagy a csarnokokban.

“Szeretnénk megmutatni nekik, hogy az emberek velük vannak és támogatják őket” – fogalmazott a német sportdiplomata.

A NOB azt reméli, hogy a tokiói játékok minden idők legnézettebb olimpiája lesz világszerte.

A hangulat fokozásának technikai kellékei között lesz egy audio rendszer, amely a korábbi olimpiák alapzaját, a lelkesedést, illetve a tapsot játssza majd be, így a versenyzők úgy érezhetik, hogy mégis ülnek nézők a lelátón. Emellett otthonról, egy digitális platformon keresztül minden szurkoló küldhet virtuális tapsot is a résztvevőknek, és a helyszíneken, valamint a televíziós közvetítésben látható lesz, hogy melyik országból hányan drukkolnak.

Mindenkit arra biztatnak, hogy készítsen magáról egy öt másodperces szelfivideót, küldje be, és ezt is megjelenítik majd a kivetítőkön. Néhány versenyhelyszínen pedig a sportolóknak lehetőségük lesz arra, hogy a versenyük után közvetlenül élő kapcsolatba léphessenek az otthon szurkoló családjukkal és barátaikkal.

A tokiói olimpiát eredetileg 2020 nyarán rendezték volna, de a pandémia miatt egy évvel elhalasztották.

Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás 

Még több hír az olimpiáról

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top