Repülés közben meghalt a pilóta, így úszta meg a tragédiát az utasszállító

F.C. | 2024. Október 10.
Már nem tudták megmenteni az 59 éves pilóta életét.

Eszméletét vesztette és meghalt a gép fedélzetén a Turkish Airlines török légitársaság egyik járatának pilótája. A gép Seattle-ből tartott Isztambulba. Mint az MTI írja, a pilóta röviddel indulás után rosszul lett, és emiatt a másodpilóták úgy döntöttek, kényszerleszállást hajtanak végre.

Megpróbálták a pilótát újraéleszteni, de nem jártak sikerrel. Az 59 éves férfi elhunyt, mire a gép New Yorkban leszállt.

A Turkish Airlines közleménye szerint a pilóta 2007 óta dolgozott a cégnél, és a legutóbbi orvosi vizsgálatán semmi nem utalt olyan egészségügyi problémára, amely miatt nem repülhetett volna.

Korábban is előfordult már ilyen tragédia, akkor az USA-ból Chilébe tartó utasszállító repülőgép pilótája rosszul lett a vécén, majd elhunyt. Az 56 éves kapitányt – aki a chilei légierő vadászpilótájából lett polgári repülőgép pilóta – ugyan két orvos megpróbálta újraéleszteni, ám sikertelenül, mivel nem voltak adottak a feltételek a gép fedélzetén. Ebben az esetben is a gép másodpilótái vették át az irányítást és kényszerleszállást hajtottak végre Panamában.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ez is érdekelhet Megnézem
Exit mobile version