nlc.hu
Aktuális

Bezáródott a repülő, az ablakon mászott be a pilóta

Bezáródott a repülő, az ablakon mászott be a pilóta

Egy utas véletlenül a vécéajtóval együtt a pilótafülke ajtaját is becsukta, így a járat indulása előtt a pilótának rögtönöznie kellett.
A bezáródott pilótafülke ajtaja miatt az ablakon mászik be egy pilóta a repülőbe

Szokatlan módon jutott fel a repülőgépre a Southwest Airlines egyik pilótája: be kellett másznia a gép vezetőfülkéjének ablakán – írja a CBS.

A jelenet közvetlenül azelőtt játszódott le, hogy az utasokat felengedték volna a Sacramentóból San Diegóba közlekedő járatra. Az egyik utas, Matt Rexroad posztolt az esetről a Twitteren. Azt írta, rengeteget repül, de ilyet még soha nem látott.

Mint írta, épp a beszállókapunál várakozott, amikor a légiutas-kísérő a hangosbeszélőn bemondta: „Valaki, aki az érkező járaton utazott, utolsóként szállt le a gépről, becsukta a pilótafülke ajtaját, ami így most be van zárva”. Mint kiderült, az illető a vécéajtóval együtt véletlenül a pilótafülke ajtaját is becsukta, így az bezáródott.

A légiutas-kísérő azt is említette, hogy a járat várhatóan késni fog, és valakinek ki kellene nyitnia az ajtót belülről. Ekkor a pilóta a tettek mezejére lépett, és bemászott az ablakon.

Végül a gép csak pár percet késett, a posztoló utas szerint dicséret illeti a pilótát és a csapatot, amiért megoldották a helyzetet.

Repülőn valószínűleg ritkán esik meg az ilyesmi, de más járműveken történt már hasonló eset: egy budapesti buszsofőrnek egy utas segített, miután kizárta magát a buszról, de volt olyan is, hogy nem járt a villamos, mert kizárta magát a vezető a fülkéből a Széll Kálmán téren.

(Kiemelt kép: YouTube/FOX 5 San Diego)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top