Aktuális

Nem járt a villamos, mert kizárta magát a vezető a fülkéből a Széll Kálmán téren

Kiszállt, hogy átállítsa a váltót, de a kulcsot nem vitte magával.

Nem jártak egy ideig a 17-es és 61-es villamosok észak felé. A Széll Kálmán téren a villamosvezetőnek kézzel kellett váltót állítania, a járműből kiszállva viszont kizárta magát a fülkéből, és nem tudott visszaszállni – számolt be az Index egy olvasó nyomán.

A BKV az eset kapcsán azt válaszolta, hogy a váltóállítás általában távvezérléssel történik. Ha ez nem sikerül, akkor a vezetőnek kézzel, a váltóvas segítségével kell ezt megtennie.

Ritkán, de előfordul, hogy ilyenkor kizárja magát a villamosvezető a fülkéből. Főleg azoknál a típusoknál, ahol a fülkén nincs kívülről kilincs. Ilyen a CAF Urbos, a Combino, a TW6000.

Az érintett villamosvezető csak ritkán vezeti ezt a típust, és mivel nem akart késni, kapkodott. Csak akkor jött rá, hogy nincs nála kulcs, amikor vissza akart szállni.

Ilyenkor két lehetőség van: megvárni a következő CAF villamost, és annak a kulcsával kinyitni a fülkét, vagy ha a szerelő hamarabb odaér, az ő kulcsával nyitni a bezáródott ajtót.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top