Szabadidő

Szolgálaton kívüli rendőr mentett meg a kihűléstől egy idős asszonyt

A 70 éves nő kizárta magát a lakásából, és kabát nélkül maradt a farkasordító hidegben. A rendőr saját lakásába vitte, ahol meleg teával kínálta.

A saját otthonába vitt, majd meleg teával kínált egy szolgálaton kívüli rendőr egy átfagyott, idős nőt Zsombón – olvasható a rendőrség holnapján.

A hős rendőr február 28-án szerdán az utcán sétálva kiáltozásra lett figyelmes. A törzszászlós elindult a hang irányába, majd az egyik tanya udvarán egy 70 éves nőre talált, aki kabát nélkül, átfagyott, havas ruhában állt a hóesésben.

Mint kiderült, az idős asszony nem bírta kinyitni a lakása ajtaját, így nem tudott visszamenni a házba. Miután a Szegedi Rendőrkapitányság tiszthelyettese úgy ítélte meg, hogy a mínusz nyolc fokos hidegben a szomszédos utcában lakó, didergő nő életveszélyben van, saját otthonába vitte, ahol meleg teával kínálta. Időközben értesítette a tanyagondnokot, aki nem sokkal később a családsegítő központba szállította az idős nőt.

A rendőrség az eset kapcsán felhívta a figyelmet, hogy az extrém hidegben fokozottan figyelnünk kell egymásra, idős rokonainkra, hozzátartozóinkra és szomszédainkra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top