nlc.hu
Aktuális

Betörte egy madár a repülőgép szélvédőjét

Fedélzeti horror: betörte egy madár a repülőgép szélvédőjét

Egy pilótának sikerült megőriznie hidegvérét, miután egy hatalmas madár becsapódott egy repülőgép szélvédőjén.

Ariel Valiente megörökítette a rémisztő találkozást a madárral. Az összecsapásról készült felvételt repülés közben rögzítette Ariel, aki megmutatta vérfoltos egyenruháját és arcát, miközben továbbra is biztonságosan kormányozta a gépet teljes higgadtsággal. Pedig egyenruháját madárdarabkák is borították.
 
Annak ellenére, hogy a véres pilótafülke és a madár eltakarta a kilátást, a repülés a tervek szerint zajlott, és biztonságosan landolt. Egyesek szerint a madár egy óriási andoki kondor volt. A szárnyas vélhetően néhány perccel az ütközés után elpusztult. Ez a különleges madárfajta akár 3 méter szélesre is megnőhet.

 
A videó közzététele óta egy repülésoktató elmagyarázta, hogy a nyugalom megőrzése a képzés egyik alapja. Stresszes helyzetben a pilóták visszatérnek az első dologhoz, amit megtanultak. Ezért olyan fontos a kezdeti képzés.
 
A légi közlekedési hatóságok most azt próbálják kitalálni, hogy milyen útvonalon haladt a jármű, amikor összeütközött a nagy vadállattal.
 
A felvételhez az egyik kommentelő azt írta, bár sajnálja a madarat, ez az egyik legnagyobb aggodalma repülés közben. Félelme nem alaptalan, Ferihegyen is csapódott már madár gépnek.
 

(via)

betörte a madár a repülőgép szélvédőjét, véres lett a pilóta arca is

Fotó: Twitter

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top