Tippek

nlc | 2003. Május 08.




• Különböző időben érő gyümölcsökből is készíthetünk vegyes lekvárokat, dzsemeket, ha a korábban érő gyümölcsöt kis időre lefagyasztjuk. A fagyasztás során a gyümölcsök semmit sem veszítenek értékes tápanyagaikból, és tökéletesen alkalmasak maradnak a befőzésre.

• Nagyobb adag gyümölcs befőzéséhez a hozzávalókból vegyük a receptben megadott mennyiségek megfelelő többszörösét.

• A gyümölcsdarabos lekvárok, dzsemek kedvelői a recept ellenére ne vagy csak enyhén turmixolják főzés előtt a gyümölcsöket.

• A Dr. Oetker Zselírozócukor Speciál helyett a receptekhez használhatunk Dr. Oetker Zseléfix 2:1-et is 500 g cukorral és fordítva.

• Zselépróba: tegyünk a kész lekvárból 1-2 teáskanálnyi mennyiséget a főzést követően egy hideg tányérra. Ha megszilárdul, lekvárunk később is a megfelelő szilárdságot éri majd el. Ha nem, kis mennyiségű Dr. Oetker Citromsav hozzáadásával segíthetjük a zselésedési folyamatot.





• A lekvárok, dzsemek körülbelül 10 nap alatt érik el végső szilárdságukat.

• Befőzéshez lehetőleg jól záródó, csavaros üvegeket használjunk, amelyek garantáltan megőrzik a finom ízeket.

Dr. Oetker zselírozótermékekkel készen kapható gyümölcslevekből (szőlőlé kivételével) finom, könnyű zseléket is készíthetünk.
Exit mobile version