• Nagyobb adag gyümölcs befőzéséhez a hozzávalókból vegyük a receptben megadott mennyiségek megfelelő többszörösét.
• A gyümölcsdarabos lekvárok, dzsemek kedvelői a recept ellenére ne vagy csak enyhén turmixolják főzés előtt a gyümölcsöket.
• A Dr. Oetker Zselírozócukor Speciál helyett a receptekhez használhatunk Dr. Oetker Zseléfix 2:1-et is 500 g cukorral és fordítva.
• Zselépróba: tegyünk a kész lekvárból 1-2 teáskanálnyi mennyiséget a főzést követően egy hideg tányérra. Ha megszilárdul, lekvárunk később is a megfelelő szilárdságot éri majd el. Ha nem, kis mennyiségű Dr. Oetker Citromsav hozzáadásával segíthetjük a zselésedési folyamatot.
• Befőzéshez lehetőleg jól záródó, csavaros üvegeket használjunk, amelyek garantáltan megőrzik a finom ízeket.
• Dr. Oetker zselírozótermékekkel készen kapható gyümölcslevekből (szőlőlé kivételével) finom, könnyű zseléket is készíthetünk.