Kávés-mogyorós krém

nlc | 2004. Augusztus 26.





Hozzávalók:

• 4 dkg mogyoró
• 4 tojássárgája
• 15 dkg cukor
• 40 dkg mascarpone sajt
• 2 kávéskanál instant kávé
• 5 dkg mogyoró
• 2 dl tejszín

A díszítéshez
• 4 fél mogyoró


Elkészítése:

A durvára őrölt mogyorót teflonedényben megpirítjuk, majd konyhai papírtörlőre szedjük. A tojássárgákat és a cukrot habosra, a mascarponét pedig külön fényesre és simára keverjük a kávéval és a mogyoróval. A tejszínt habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukros tojássárgáját, a mascarponés krémet, végül a habot. Sima masszát kell kapnunk. Talpas kelyhekbe osztjuk, pirított mogyoróval megszórjuk, és a fél mogyorókkal díszítjük. 3 órára hűtőbe tesszük.


Variáció

Könnyebb krémet kapunk, ha tejszín-krémsajtot használunk, és csak fele mennyiségű mogyoróval dolgozunk.

Exit mobile version