Hozzávalók:
4 dkg mogyoró
4 tojássárgája
15 dkg cukor
40 dkg mascarpone sajt
2 kávéskanál instant kávé
5 dkg mogyoró
2 dl tejszín
A díszítéshez
4 fél mogyoró
Elkészítése:
A durvára őrölt mogyorót teflonedényben megpirítjuk, majd konyhai papírtörlőre szedjük. A tojássárgákat és a cukrot habosra, a mascarponét pedig külön fényesre és simára keverjük a kávéval és a mogyoróval. A tejszínt habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukros tojássárgáját, a mascarponés krémet, végül a habot. Sima masszát kell kapnunk. Talpas kelyhekbe osztjuk, pirított mogyoróval megszórjuk, és a fél mogyorókkal díszítjük. 3 órára hűtőbe tesszük.
Variáció
Könnyebb krémet kapunk, ha tejszín-krémsajtot használunk, és csak fele mennyiségű mogyoróval dolgozunk.