nlc.hu
Gasztro
Kávés-mogyorós krém

Kávés-mogyorós krém





Hozzávalók:

• 4 dkg mogyoró
• 4 tojássárgája
• 15 dkg cukor
• 40 dkg mascarpone sajt
• 2 kávéskanál instant kávé
• 5 dkg mogyoró
• 2 dl tejszín

A díszítéshez
• 4 fél mogyoró


Elkészítése:

A durvára őrölt mogyorót teflonedényben megpirítjuk, majd konyhai papírtörlőre szedjük. A tojássárgákat és a cukrot habosra, a mascarponét pedig külön fényesre és simára keverjük a kávéval és a mogyoróval. A tejszínt habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukros tojássárgáját, a mascarponés krémet, végül a habot. Sima masszát kell kapnunk. Talpas kelyhekbe osztjuk, pirított mogyoróval megszórjuk, és a fél mogyorókkal díszítjük. 3 órára hűtőbe tesszük.


Variáció

Könnyebb krémet kapunk, ha tejszín-krémsajtot használunk, és csak fele mennyiségű mogyoróval dolgozunk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top