Különleges tyúkhúsleves

nlc | 2004. Szeptember 03.

Hozzávalók:

• 50 dkg sovány sertéshús
• 2 csokor zsálya
• 4 szál újhagyma
• 2,5 cm gyömbér (darabka)
• 15 dkg üvegtészta
• 2 csirkehúsleveskocka
• őrölt bors
• só

Elkészítése:

A húst kis kockákra vágjuk. A zsázsa szárát durvára, az újhagymákat apróra vágjuk. A gyömbért fa- vagy műanyag késsel meghámozzuk, majd lereszeljük. A tésztát sós vízben kifőzzük, majd lecsöpögtetjük. 1 liter vizet felforralunk, 1 kávéskanál sót szórunk bele, hozzáadjuk a húst, és közepes tűzön 5 percig főzzük. Hozzáadjuk a leveskockákat és a zsázsát. Felforraljuk, és 2 perc alatt készre főzzük. Tálaláskor belekeverjük a tésztát, a hagymát és a gyömbért. Sóval, borssal ízesítjük.

Exit mobile version