Hozzávalók:
50 dkg sovány sertéshús
2 csokor zsálya
4 szál újhagyma
2,5 cm gyömbér (darabka)
15 dkg üvegtészta
2 csirkehúsleveskocka
őrölt bors
só
Elkészítése:
A húst kis kockákra vágjuk. A zsázsa szárát durvára, az újhagymákat apróra vágjuk. A gyömbért fa- vagy műanyag késsel meghámozzuk, majd lereszeljük. A tésztát sós vízben kifőzzük, majd lecsöpögtetjük. 1 liter vizet felforralunk, 1 kávéskanál sót szórunk bele, hozzáadjuk a húst, és közepes tűzön 5 percig főzzük. Hozzáadjuk a leveskockákat és a zsázsát. Felforraljuk, és 2 perc alatt készre főzzük. Tálaláskor belekeverjük a tésztát, a hagymát és a gyömbért. Sóval, borssal ízesítjük.