Aszalt szilvás húsgombócok

nlc | 2004. Szeptember 28.
A szezon egyik legfinomabb gyümölcsét aszald meg, vagy vedd meg aszalt változatban, és rejtsd a vasárnapi ebéd vagy a mai vacsora közepébe. Mindenkinek kellemes meglepetést okozol majd vele!

Hozzávalók:





• 30-30 dkg darált sertés- és marhahús
• 1 tojás
• 4 ek. zsemlemorzsa
• 2-2 ek. durvára vágott pisztácia és petrezselyem
• 2 késhegynyi őrölt fahéj
• 2 fej vöröshagyma
• 1 gerezd fokhagyma
• 1 kk. szárított fűszerkeverék (kakukkfű, babérlevél, petrezselyem, póréhagyma)
• 8 kimagozott aszalt szilva
• 3 ek. liszt
• fél dl száraz fehérbor
• őrölt bors
• só
• olaj a sütéshez


Elkészítése:

Nagy tálban összekeverjük a húsokat a tojással, a zsemlemorzsával, a pisztáciával, a finomra vágott hagymával, a zúzott fokhagymával, a petrezselyemmel, a fűszerkeverékkel és a kis kockákra vágott aszalt szilvával.

16 gombócot formázunk a masszából, lisztbe forgatjuk, és tapadásmentes edényben, forró olajban megpirítjuk. Felöntjük fél dl vízzel, meg a borral, fakanállal folyamatosan forgatjuk a gombócokat, és kislángon folytatjuk a sütést. Tányérra adagoljuk, meghintjük petrezselyemmel, és tálaljuk.
Exit mobile version