Hozzávalók:
1 tojás
4 ek. zsemlemorzsa
2-2 ek. durvára vágott pisztácia és petrezselyem
2 késhegynyi őrölt fahéj
2 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kk. szárított fűszerkeverék (kakukkfű, babérlevél, petrezselyem, póréhagyma)
8 kimagozott aszalt szilva
3 ek. liszt
fél dl száraz fehérbor
őrölt bors
só
olaj a sütéshez
Elkészítése:
Nagy tálban összekeverjük a húsokat a tojással, a zsemlemorzsával, a pisztáciával, a finomra vágott hagymával, a zúzott fokhagymával, a petrezselyemmel, a fűszerkeverékkel és a kis kockákra vágott aszalt szilvával.
16 gombócot formázunk a masszából, lisztbe forgatjuk, és tapadásmentes edényben, forró olajban megpirítjuk. Felöntjük fél dl vízzel, meg a borral, fakanállal folyamatosan forgatjuk a gombócokat, és kislángon folytatjuk a sütést. Tányérra adagoljuk, meghintjük petrezselyemmel, és tálaljuk.