Sonkás-diós kenyér

nlc | 2004. Október 22.





Hozzávalók:

• 15 dkg főtt sonka
• 8 dkg dió
• 4 tojás
• 10 dkg liszt
• 4-4 evőkanál tej és olaj
• fél tasak szárított élesztő
• 10 dkg edami sajt (reszelt)
• 2 dkg vaj
• őrölt bors
• só


Elkészítése:

A sonkát kis kockákra, a diót durvára vágjuk. A tojásokat villával felverjük, majd beleszitáljuk a lisztet (kevés lisztet félreteszünk a formához). Fakanállal kidolgozzuk, hozzáadjuk a tejet, az olajat és az élesztőt, majd a sonkát, a sajtot és a diót is beledolgozzuk, Sóval, borssal ízesítjük, folpackkal lefedjük, és 20 percre hűtőbe tesszük. Kivajazott, lisztezett formába simítjuk, és közepesen meleg sütőben megsütjük. Csak akkor borítjuk ki a formából, amikor teljesen kihűlt. Szeletekre vágva kínáljuk.

Exit mobile version