Hozzávalók:
15 dkg főtt sonka
8 dkg dió
4 tojás
10 dkg liszt
4-4 evőkanál tej és olaj
fél tasak szárított élesztő
10 dkg edami sajt (reszelt)
2 dkg vaj
őrölt bors
só
Elkészítése:
A sonkát kis kockákra, a diót durvára vágjuk. A tojásokat villával felverjük, majd beleszitáljuk a lisztet (kevés lisztet félreteszünk a formához). Fakanállal kidolgozzuk, hozzáadjuk a tejet, az olajat és az élesztőt, majd a sonkát, a sajtot és a diót is beledolgozzuk, Sóval, borssal ízesítjük, folpackkal lefedjük, és 20 percre hűtőbe tesszük. Kivajazott, lisztezett formába simítjuk, és közepesen meleg sütőben megsütjük. Csak akkor borítjuk ki a formából, amikor teljesen kihűlt. Szeletekre vágva kínáljuk.