Kuszkusz-saláta

Dubravecz Emese / Marmalade blog | 2005. Május 04.

Hozzávalók:

• 250 g kuszkusz
• 2,5 dl húsleveslé
• 1 db konzerv csicseriborsó konzerv
• 1-2 evőkanál olívaolaj
• 1-2 db cukkini
• 2 db paradicsom
• 10 dkg fetasajt
• 1-2 db csirkemell

Az öntethez:
• 1,25 dl olívaolaj
• 3 evőkanál citromlé
• 2 gerezd fokhagyma


Elkészítése:

Első lépésben készítsd el a kuszkuszt és az öntetet: a kuszkuszt szórd egy nagyobb – mélyebb tálba és öntsd fel a forró húsleveslével (leveskockából is készíthető), majd fakanállal keverd át, hogy a nedvesség átjárja, majd egy fedőt rátéve, kb.: 8 percig hagyd állni. Ezalatt a salátaöntet hozzávalóit alaposan keverd össze.
Mikor a kuszkusz elkészült, vagyis magába szívta a lét, akkor add hozzá a levétől leöntött csicseriborsó konzervet és a dresszing felét.

A zöldségeket (cukkíni, paradicsom) felszeletelés után egy-két evőkanál olajon grillezd meg, majd ugyanez az eljárás következik az előkészített (vékonyra kiklopfolt, sózott, borsozott) csirkemell szeletekkel és a sajttal is, csak az utóbbit száraz serpenyőben kell grillezni. A grillezett zöldséget, húst, sajtot a kuszkuszra rendezzük és a maradék öntettel meglocsoljuk.

Előkészületek egy piknikre»
Tésztasaláta»
Csirkemell szendvics, karamellizált hagymával»
Meggyes süti»
Diós szelet»

Exit mobile version