Hozzávalók:
250 g kuszkusz
2,5 dl húsleveslé
1 db konzerv csicseriborsó konzerv
1-2 evőkanál olívaolaj
1-2 db cukkini
2 db paradicsom
10 dkg fetasajt
1-2 db csirkemell
Az öntethez:
1,25 dl olívaolaj
3 evőkanál citromlé
2 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
Első lépésben készítsd el a kuszkuszt és az öntetet: a kuszkuszt szórd egy nagyobb mélyebb tálba és öntsd fel a forró húsleveslével (leveskockából is készíthető), majd fakanállal keverd át, hogy a nedvesség átjárja, majd egy fedőt rátéve, kb.: 8 percig hagyd állni. Ezalatt a salátaöntet hozzávalóit alaposan keverd össze.
Mikor a kuszkusz elkészült, vagyis magába szívta a lét, akkor add hozzá a levétől leöntött csicseriborsó konzervet és a dresszing felét.
A zöldségeket (cukkíni, paradicsom) felszeletelés után egy-két evőkanál olajon grillezd meg, majd ugyanez az eljárás következik az előkészített (vékonyra kiklopfolt, sózott, borsozott) csirkemell szeletekkel és a sajttal is, csak az utóbbit száraz serpenyőben kell grillezni. A grillezett zöldséget, húst, sajtot a kuszkuszra rendezzük és a maradék öntettel meglocsoljuk.
Előkészületek egy piknikre» Tésztasaláta» Csirkemell szendvics, karamellizált hagymával» Meggyes süti» Diós szelet» |