Málnából

nlc | 2005. Június 09.
Itt van a málnaszezon, nem árt jó elõre felkészülni. Ez a gyümölcsös ital tele van vitaminnal, ízekkel, és még pezsgõt is tehetsz bele! Még egy vendégséget is megér!





Hozzávalók 4 személyre:

• 45 dkg málna
• 3 őszibarack
• 3 ek. citromlé
• 2 ek. fahéjszirup
• 2 dl vérnarancslé


Elkészítése:

4 hosszú fogvájóra felfűzünk 4-4 málnát és 1-1 darabka őszibarackot, és betesszük a fagyasztóba. 30 dkg málnát beteszünk a turmixgépbe, a maradék őszibarackot meghámozzuk, feldaraboljuk, hozzáadjuk a málnához, hozzáöntjük a citromlét, a narancslé felét és a szirupot, majd összeturmixoljuk. Végül 4 pohárba osztjuk, felöntjük a narancslével, és a tetejére a félig fagyott gyümölcsöket tesszük.

Tipp
Alkoholos változat: a gyümölcslénket kiegészítjük 5 cl brandyvel vagy narancslikőrrel, és 3 cl száraz pezsgővel.

Exit mobile version