Paradicsomos omlett Gryllus Dorkával

nlc | 2005. Június 15.
Szerencsém van, mert alkatomat tekintve nem kell folyamatos zöldségevésre kárhoztatnom magam, bár azt vettem észre az utóbbi idõben, hogy önkéntelenül is inkább az egészséges dolgokat választom.





Paradicsomos omlett

Hozzávalók:


• 5 evőkanál olívaolaj
• 1 fej hagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• 10 dkg sonka
• 1-1 piros ill. zöld paprika
• 4 paradicsom
• só, bors
• 4 tojás





Elkészítése:

Az olívaolajat egy mély serpenyőben felforrósítjuk. Megpirítjuk benne az apróra vágott hagymát és fokhagymát, valamint a vékony csíkokra vágott sonkát. Ezután hozzáadjuk a kimagozott, szintén hosszú, vékony csíkokra vágott paprikákat is, és szintén megpirítjuk. Így teszünk a forró vízbe mártott, meghámozott, kimagozott és kockákra vágott paradicsommal is. Sóval ízesítjük, borssal fűszerezzük.

A tojásokat felverjük, és keverés nélkül a párolt egyvelegre öntjük, majd alacsony lángnál készre sütjük. Tálaláskor óvatosan átcsúsztatjuk egy lapostányérra.


Nem is olyan régen elkezdtem járni egy személyi edzőhöz, mert úgy éreztem, szükség van arra, hogy karbantartsam magam. Az edzőm mindig azt mondta, egyek sok-sok zöldséget. Célt ért a folyamatos ismételgetéssel, mert most már, ha tehetem, tényleg nem eszem mást a hús mellé.

A paradicsomot úgy, ahogy van, imádom, minden felhasználási módját tekintve. Ez gyerekkoromban sem volt másként, bár ízlésem azóta egy picit módosult. Korábban a paradicsomlevest úgy szerettem, ahogyan azt mi, magyarok készítjük. Ennek egy kicsit édesebb a zamata. Mostanra volt alkalmam megkóstolni többször a paradicsomleves olasz változatát, ami kicsit savanykásabb ízhatású. Most már én is így készítem.

Nem vagyok egy nagy háziasszony, de két dolog mindig van a hűtőmben: paradicsom és mozzarella. Végszükség esetén ez egy tökéletes párosítás minden alkalomra, és még hizlalni sem hizlal. Csak felvágom a paradicsomot és a mozzarellát, és már kész is a finom vacsi.


Persze előfordul az is, hogy a paradicsomot nem vágom fel. Volt egy barátom, akit a sírba tudtam kergetni azzal, hogy úgy eszem a paradicsomot, mintha almát ennék. Jó nagyot beleharapok.





Titok ugyan, de most elárulom, hogy a levét szoktam kiszívni először. Még egy férfiismerősömet készítettem ki fura szokásaim egyikével. Sokáig a paradicsom egyik végén található középrészt nem vágtam ki. Vendéglátóiparban dolgozó ismerősöm mindezt döbbenettel figyelte egy ideig, aztán jól leszidott, és azóta már én is jókislányként tartom magam a paradicsomfogyasztási szokások etikettjéhez.
Exit mobile version