Paradicsomos omlett Hozzávalók: 5 evőkanál olívaolaj 1 fej hagyma 2 gerezd fokhagyma 10 dkg sonka 1-1 piros ill. zöld paprika 4 paradicsom só, bors 4 tojás
|
Nem is olyan régen elkezdtem járni egy személyi edzőhöz, mert úgy éreztem, szükség van arra, hogy karbantartsam magam. Az edzőm mindig azt mondta, egyek sok-sok zöldséget. Célt ért a folyamatos ismételgetéssel, mert most már, ha tehetem, tényleg nem eszem mást a hús mellé.
A paradicsomot úgy, ahogy van, imádom, minden felhasználási módját tekintve. Ez gyerekkoromban sem volt másként, bár ízlésem azóta egy picit módosult. Korábban a paradicsomlevest úgy szerettem, ahogyan azt mi, magyarok készítjük. Ennek egy kicsit édesebb a zamata. Mostanra volt alkalmam megkóstolni többször a paradicsomleves olasz változatát, ami kicsit savanykásabb ízhatású. Most már én is így készítem.
Nem vagyok egy nagy háziasszony, de két dolog mindig van a hűtőmben: paradicsom és mozzarella. Végszükség esetén ez egy tökéletes párosítás minden alkalomra, és még hizlalni sem hizlal. Csak felvágom a paradicsomot és a mozzarellát, és már kész is a finom vacsi.
Persze előfordul az is, hogy a paradicsomot nem vágom fel. Volt egy barátom, akit a sírba tudtam kergetni azzal, hogy úgy eszem a paradicsomot, mintha almát ennék. Jó nagyot beleharapok.