Narancshéjas Panna Cotta friss eperrel

nlc | 2005. Június 22.

Hozzávalók 2 személyre:

• 3 narancs
• 1 ek. cukor
• 3 dl tejszín
• 0,5 dkg zselatin
• fél tasak vaníliás cukor
• 1-2 ek. cukor
• 10-15 dkg eper (de lehet kevesebb vagy több is)


Elkészítése:





A narancsot meghámozzuk, és a héját vékony csíkokra felvágjuk. 1 ek. kristálycukorral elkeverjük, és megvárjuk, míg a cukor elolvad rajta. Ha szeretjük a narancsöntetet, akkor a narancs levét is belefacsarhatjuk a narancshéjba, és ezzel az öntettel kínáljuk a tejszínpudingot. Ellenkező esetben a narancshéjjal díszítjük a pudingot, amit természetesen el is fogyasztunk a Panna Cottával együtt.

A tejszínt a vaníliás cukorral és a kristálycukorral együtt meglangyosítjuk, és feloldjuk benne a zselatint, majd forráspontig melegítjük. Poharakba, esetleg őzgerincformába töltjük, és kihűtjük. Az eperrel körítve kínáljuk.

Áfonya- vagy karamellöntet is kiválóan illik hozzá, de friss gyümölcsöt mindig együnk hozzá.


Tamás tippje:

Nagyon könnyen elkészíthető, kiváló nyári desszert, amit sok mindennel lehet kombinálni, és szinte mindenféle gyümölcs illik hozzá. Mivel most van itt az ideje, én az epret javaslom. Az eper ráadásul kiválóan harmonizál a kandírozott naranccsal.
Exit mobile version