Hozzávalók 2 személyre:
3 narancs
1 ek. cukor
3 dl tejszín
0,5 dkg zselatin
fél tasak vaníliás cukor
1-2 ek. cukor
10-15 dkg eper (de lehet kevesebb vagy több is)
Elkészítése:
A tejszínt a vaníliás cukorral és a kristálycukorral együtt meglangyosítjuk, és feloldjuk benne a zselatint, majd forráspontig melegítjük. Poharakba, esetleg őzgerincformába töltjük, és kihűtjük. Az eperrel körítve kínáljuk.
Áfonya- vagy karamellöntet is kiválóan illik hozzá, de friss gyümölcsöt mindig együnk hozzá.
Tamás tippje:
Nagyon könnyen elkészíthető, kiváló nyári desszert, amit sok mindennel lehet kombinálni, és szinte mindenféle gyümölcs illik hozzá. Mivel most van itt az ideje, én az epret javaslom. Az eper ráadásul kiválóan harmonizál a kandírozott naranccsal.