Sárgadinnyés spagetti

nlc | 2005. Június 22.
Bizarr? Hát kicsit annak hangzik, de bízz Bereznay Tamásban, és kápráztass el valakit, ha mást ne, magadat, ezzel a különlegességgel.





Hozzávalók 2 személyre:

• fél csomag spagetti
• körülbelül 50-60 dkg-os sárgadinnye fele
• 1 ek. paradicsompüré
• 1 fej kisebb hagyma
• 2 ek. olívaolaj
• 2 dl tejszín
• só, őrölt bors


Elkészítése:

A spagettihez felteszünk sós vizet forrni, ami azért kell, mert a mártás is nagyjából egy időben fog elkészülni a tésztával. A hagymát egészen apróra vágjuk, a sárgadinnyét meghámozzuk, magjait kikaparjuk, a húsát pedig felkockázzuk. Serpenyőben felmelegítjük az olajat, és megfonnyasztjuk rajta a hagymát. Kissé megpirítjuk benne a paradicsompürét, majd felöntjük a tejszínnel. Mindeközben a spagettit 8-12 perc alatt kifőzzük.

A mártást 2-3 percig forraljuk, sózzuk, nagyon bátran megborsozzuk, és a legvégén beletesszük a sárgadinnyekockát is. Ha tészta megfőtt, hozzákeverjük a mártáshoz, és forrón „jól megesszük”.

A tészta mártásának rózsaszínűnek és sós-borsosnak kell lennie!

Exit mobile version