Hozzávalók 2 személyre:
fél csomag spagetti
körülbelül 50-60 dkg-os sárgadinnye fele
1 ek. paradicsompüré
1 fej kisebb hagyma
2 ek. olívaolaj
2 dl tejszín
só, őrölt bors
Elkészítése:
A spagettihez felteszünk sós vizet forrni, ami azért kell, mert a mártás is nagyjából egy időben fog elkészülni a tésztával. A hagymát egészen apróra vágjuk, a sárgadinnyét meghámozzuk, magjait kikaparjuk, a húsát pedig felkockázzuk. Serpenyőben felmelegítjük az olajat, és megfonnyasztjuk rajta a hagymát. Kissé megpirítjuk benne a paradicsompürét, majd felöntjük a tejszínnel. Mindeközben a spagettit 8-12 perc alatt kifőzzük.
A mártást 2-3 percig forraljuk, sózzuk, nagyon bátran megborsozzuk, és a legvégén beletesszük a sárgadinnyekockát is. Ha tészta megfőtt, hozzákeverjük a mártáshoz, és forrón jól megesszük.
A tészta mártásának rózsaszínűnek és sós-borsosnak kell lennie!