A jégkrém kutatás az elmúlt években kiemelten foglalkozik az egészség és a vitalitás kérdésével. Az egyik cél, hogy olyan szupergyümölcsös jégkrémeket fejlesszenek ki, amelyek elõsegítik egészségünk javítását.
A kutatások mára bebizonyították, hogy a jégkrém két legfontosabb összetevőjének, a tejnek és a gyümölcsnek köszönhetően jól beilleszthető az egészséges étrendbe, mivel mindkettő tartalmaz fontos tápanyagokat. A gyümölcsben olyan összetevők vannak, amelyek ellenállóbbá teszik az immunrendszert és a szívet, javítják az emésztést.
A fagyasztás ráadásul megőrzi a friss gyümölcsök és zöldségek hasznos tápanyagait. A vizsgálatoknak most az a célja, hogy kiderüljön, a legjobb tulajdonságaikat megőrizve miképpen építhetők be a jégkrémbe a szupergyümölcsök összetevői, amelyek természetes formában nagy mennyiségben tartalmaznak vitaminokat és ásványi sókat.
Az Algida, feladatnak tekinti a jégkrémhez használt tej minőségének javítását, a jégkrémek zsír- és cukortartalmának csökkentését. Nálunk is kapható az eredeti verziónál 50%-kal kevesebb zsírt és 30%-kal kevesebb kalóriát tartalmazó Carte dOr Light, illetve a zsírt egyáltalán nem tartalmazó, viszont kiemelt mennyiségű gyümölccsel készült Carte d’Or Sorbet család, amelynek a hozzáadott cukortartalmát is csökkentették a különleges ízélmény megtartása mellett.
Az alábbiakban Antony Worrall Thompson, angol sztárszakács egyik kedvenc jégkrém alapú édesség receptjét olvashatod.
Carte d’Or barack és mangó turmix
Hozzávalók 2 személy részére:6 gombóc őszibarack ízű Carte d’Or Sorbet
1 érett, meghámozott, kimagvalt, nagy darabokra felvágott mangó
2 evőkanál zsírszegény joghurt
Díszítés:
2 mentalevél
2 szelet friss őszibarack
2 fürt vörös ribizli
koktélpálcikák
A jégkrémet, a mangót és a joghurtot összeturmixoljuk és a kapott turmixot lehűtött poharakba töltjük, és a koktélpálcikákra tűzött mentalevelekkel, őszibarackszeletekkel és vörös ribizlivel díszítve tálaljuk.
Tápérték egy adagban:275 kcal
6g fehérje
12g zsír
37g szénhidrát