A fagyasztás ráadásul megőrzi a friss gyümölcsök és zöldségek hasznos tápanyagait. A vizsgálatoknak most az a célja, hogy kiderüljön, a legjobb tulajdonságaikat megőrizve miképpen építhetők be a jégkrémbe a szupergyümölcsök összetevői, amelyek természetes formában nagy mennyiségben tartalmaznak vitaminokat és ásványi sókat.
Az alábbiakban Antony Worrall Thompson, angol sztárszakács egyik kedvenc jégkrém alapú édesség receptjét olvashatod.
Carte d’Or barack és mangó turmix
6 gombóc őszibarack ízű Carte d’Or Sorbet
1 érett, meghámozott, kimagvalt, nagy darabokra felvágott mangó
2 evőkanál zsírszegény joghurt
Díszítés:
2 mentalevél
2 szelet friss őszibarack
2 fürt vörös ribizli
koktélpálcikák
A jégkrémet, a mangót és a joghurtot összeturmixoljuk és a kapott turmixot lehűtött poharakba töltjük, és a koktélpálcikákra tűzött mentalevelekkel, őszibarackszeletekkel és vörös ribizlivel díszítve tálaljuk.
Tápérték egy adagban:
275 kcal
6g fehérje
12g zsír
37g szénhidrát