Mazsolás borkrémleves

nlc | 2005. Szeptember 15.
Igazi szõlõs meglepetés ez a leves, mazsolával, borral. Ízesítsd citrommal, fahéjjal, szegfûszeggel, és kápráztasd el vele a vendégeket! Szüreti meglepetés, de nem kell hozzá szõlõtulajdonosnak lenned!

Hozzávalók:

• 5 dl fehérbor
• 1 citrom (leve és héja)
• 8 tojássárgája
• 2 dl tejszín
• 15 dkg cukor
• 8 dkg mazsola
• egész fahéj
• szegfűszeg

Elkészítése:

A bort 3 dl vízzel felforraljuk úgy, hogy beletesszük a citrom héját és levét, néhány szem szegfűszeget, és az összetört fahéjat. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejszínt, és a felforrósított, de nem forralt bort óvatosan hozzákeverjük. Ügyeljünk arra, nehogy összekapja. Ismét visszatesszük a tűzre, és addig kevergetjük, amíg sűrűsödni kezd. A mazsolát borban puhára áztatjuk. A borkrémlevest átszűrjük, belekeverjük a megpuhult mazsolát, és jól lehűtjük. Tálaláskor tejszínhabbal díszítjük.

Exit mobile version