Hozzávalók:
5 dl fehérbor
1 citrom (leve és héja)
8 tojássárgája
2 dl tejszín
15 dkg cukor
8 dkg mazsola
egész fahéj
szegfűszeg
Elkészítése:
A bort 3 dl vízzel felforraljuk úgy, hogy beletesszük a citrom héját és levét, néhány szem szegfűszeget, és az összetört fahéjat. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejszínt, és a felforrósított, de nem forralt bort óvatosan hozzákeverjük. Ügyeljünk arra, nehogy összekapja. Ismét visszatesszük a tűzre, és addig kevergetjük, amíg sűrűsödni kezd. A mazsolát borban puhára áztatjuk. A borkrémlevest átszűrjük, belekeverjük a megpuhult mazsolát, és jól lehűtjük. Tálaláskor tejszínhabbal díszítjük.