Csípõs paradicsomlekvár

A szerző a Chili&Vanilia gasztroblog írója | 2006. Július 17.




Hozzávalók (egy 4dl-es üveghez)





1 kg paradicsom
10dkg zselésítő cukor
3 gerezd fokhagyma
2ek balzsamecet
1 kis csípős chilipaprika
csipet só

A paradicsomokról lehúzzuk a héjukat (tetején keresztet vágunk, forró vízbe tesszük néhány másodpercre, így könnyen lejön), kiskanállal kikaparjuk a magjukat. A paradicsomhúst felkockázzuk. Lábasba tesszük az átnyomott fokhagymával. 20-25 percig főzzük, amíg teljesen szétfő. Ekkor botmixerrel simára pürésítjük. Hozzáadjuk a zselésítő cukrot, a balzsamecetet, a sót és a kimagozott, karikákra vágott chilipaprikát. További 25-40 percig főzzük, amíg teljesen besűrűsödik. Sterilizált üvegbe töltjük, és szobahőmérsékleten kihűtjük. Sültekhez, füstölt húsokhoz, markáns ízű sajtokhoz nagyon jól illik.

Exit mobile version