Erőt adó tavaszi spenót

Mirelle | 2009. Március 17.
Popeye igazi eledele, a friss és üdítően zöld klasszikus.

 

Hozzávalók:

Elkészítés:

A spenótot leszárazom, majd három vízben alaposan átmosom (valamiért nem szeretem, ha ropog a föld a fogam alatt). Vízzel felöntöm. Megfőzöm, majd leszűröm. Egy lábosban megolvasztom a vajat, ebbe teszem a leszűrt spenótot. Felöntöm tejjel, belenyomom a fokhagymát, majd botmixert ragadok, és egybesimítom az egészet.

A kifliket felkarikázom, és a spenóthoz adom, várok egy keveset, amíg összeesik, majd a botmixerrel újra összesimítom a főzeléket. Sózom. Extraként egy kis tejszínnel lágyítom (opcionális). Hagyom, hogy egy kicsit még pufogjon, aztán tükörtojással tálalom.

Exit mobile version