Hozzávalók 4 főre:
- 20 dkg pontyfilé + olaj a sütéshez
- fél citrom héja
- fél narancs héja
- 10 dkg liszt
- 1 tojás
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 10 dkg zöld lencse
- 12 dkg zöldsaláta
- 1 fej vöröshagyma
- 10 szem szegfűszeg
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál fehérborecet
- 2 szál újhagyma
- só
- bors
- cukor
Elkészítése:
A vékonyra szeletelt pontyfiléket sózzuk, majd lisztbe, a felvert tojásba és a finomra vágott citrom- és narancshéjjal ízesített zsemlemorzsába forgatjuk. Bő, forró olajban kisütjük.
Az újhagymát vékony karikákra vágjuk. Az ecetből cukorral és vízzel salátaecetet készítünk, ebbe rakjuk a kisütött pontyfiléket. Egy napra a hűtő tesszük, érlelni.
A zöld lencsét sóval, borssal, illetve az egész vöröshagymával (amibe beleszurkáljuk a szegfűszeget, majd később kivesszük) kb. 20 perc alatt puhára főzzük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a fehérborecetet és az olívaolajat, majd salátalevelekkel tálaljuk, a halfilékkel együtt.
Tipp: Ha nem kapunk zöld lencsét, készíthetjük hagyományossal is. |
Elkészítési idő: kb. 45 perc + a 1 napos érlelés a hűtőben
505 kcal/adag
A júliusi tartalomból: • Bográcsban főtt ínyencségek |