Citrusos ponty zöld lencsesalátával

nlc | 2009. Június 29.
Citrusos ponty zöld lencsesalátával

Hozzávalók 4 főre:

Elkészítése:

A vékonyra szeletelt pontyfiléket sózzuk, majd lisztbe, a felvert tojásba és a finomra vágott citrom- és narancshéjjal ízesített zsemlemorzsába forgatjuk. Bő, forró olajban kisütjük.
Az újhagymát vékony karikákra vágjuk. Az ecetből cukorral és vízzel salátaecetet készítünk, ebbe rakjuk a kisütött pontyfiléket. Egy napra a hűtő tesszük, érlelni.
A zöld lencsét sóval, borssal, illetve az egész vöröshagymával (amibe beleszurkáljuk a szegfűszeget, majd később kivesszük) kb. 20 perc alatt puhára főzzük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a fehérborecetet és az olívaolajat, majd  salátalevelekkel tálaljuk, a halfilékkel együtt.

Tipp: Ha nem kapunk zöld lencsét, készíthetjük hagyományossal is.

Elkészítési idő: kb. 45 perc + a 1 napos érlelés a hűtőben
505 kcal/adag


A júliusi tartalomból:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Fogyjunk mediterrán diétával!
• Süssünk gyümölcsökkel!
• Tüzes ételek forró napokra

Exit mobile version