nlc.hu
Gasztro
Citrusos ponty zöld lencsesalátával

Citrusos ponty zöld lencsesalátával

Citrusos ponty zöld lencsesalátávalHozzávalók 4 főre:

  • 20 dkg pontyfilé + olaj a sütéshez
  • fél citrom héja
  • fél narancs héja
  • 10 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg zöld lencse
  • 12 dkg zöldsaláta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 szem szegfűszeg
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál fehérborecet
  • 2 szál újhagyma
  • bors
  • cukor

Elkészítése:

A vékonyra szeletelt pontyfiléket sózzuk, majd lisztbe, a felvert tojásba és a finomra vágott citrom- és narancshéjjal ízesített zsemlemorzsába forgatjuk. Bő, forró olajban kisütjük.
Az újhagymát vékony karikákra vágjuk. Az ecetből cukorral és vízzel salátaecetet készítünk, ebbe rakjuk a kisütött pontyfiléket. Egy napra a hűtő tesszük, érlelni.
A zöld lencsét sóval, borssal, illetve az egész vöröshagymával (amibe beleszurkáljuk a szegfűszeget, majd később kivesszük) kb. 20 perc alatt puhára főzzük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a fehérborecetet és az olívaolajat, majd  salátalevelekkel tálaljuk, a halfilékkel együtt.

Tipp: Ha nem kapunk zöld lencsét, készíthetjük hagyományossal is.

Elkészítési idő: kb. 45 perc + a 1 napos érlelés a hűtőben
505 kcal/adag

Joghurttorta friss gyümölcsökkel
A júliusi tartalomból:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Fogyjunk mediterrán diétával!
• Süssünk gyümölcsökkel!
• Tüzes ételek forró napokra

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top