Gyors hétvégi desszert – gyümölcsös kosárka

nlc | 2009. Augusztus 15.
A nyár gyümölcseivel


Hozzávalók:

Elkészítése:

A mirelit vajastésztát szobahőmérsékleten kiolvasztjuk, majd lisztezett nyújtódeszkán 2 mm vékony lapot nyújtunk belőle. 6-7 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kerek lapokat szúrunk ki a tésztából szorosan egy más mellett, hogy minél kevesebb legyen a leeső rész. Minden második lapot egy kisebb (kb. 3-4 cm átmérőjű) kiszúróval kilyukasztunk,  és tojással megkenve egy sima lapra helyezzük, így lesz majd karimája a süteményünknek.
A két összeragasztott lapot sütőpapírral letakart sütőlemezre tesszük, villával kissé megszurkáljuk, és 220 C fokos, gőzös sütőben aranybarnára sütjük, majd kihűtjük. Ha sütés közben a közepe is felpúposodik, egy kanállal szépen vissza lehet nyomni, hogy a megtöltendő üreg megmaradjon.
Cukrozott, vaníliás tejszínhabbal és friss gyümölcsökkel tálaljuk.

Tipp:
Változatosabbá és finomabbá tehető, ha a tejszínhabot Maraschino vagy  Grand Marnier likőrrel (vagy bármilyen általunk kedvelt, finom likőrrel) ízesítjük.

244 kcal / kosárka


A legfrissebb szám tartalmából:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Fogyjunk mediterrán diétával!
• Süssünk gyümölcsökkel!
• Tüzes ételek forró napokra

Exit mobile version