Hozzávalók:
- 1 csomag mirelit vajastészta
- 1 habtejszín
- 1 tasak vaníliás cukor
- 2 evőkanál porcukor
- friss gyümölcsök, lehetőleg többféle
Elkészítése:
A mirelit vajastésztát szobahőmérsékleten kiolvasztjuk, majd lisztezett nyújtódeszkán 2 mm vékony lapot nyújtunk belőle. 6-7 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kerek lapokat szúrunk ki a tésztából szorosan egy más mellett, hogy minél kevesebb legyen a leeső rész. Minden második lapot egy kisebb (kb. 3-4 cm átmérőjű) kiszúróval kilyukasztunk, és tojással megkenve egy sima lapra helyezzük, így lesz majd karimája a süteményünknek.
A két összeragasztott lapot sütőpapírral letakart sütőlemezre tesszük, villával kissé megszurkáljuk, és 220 C fokos, gőzös sütőben aranybarnára sütjük, majd kihűtjük. Ha sütés közben a közepe is felpúposodik, egy kanállal szépen vissza lehet nyomni, hogy a megtöltendő üreg megmaradjon.
Cukrozott, vaníliás tejszínhabbal és friss gyümölcsökkel tálaljuk.
Tipp: Változatosabbá és finomabbá tehető, ha a tejszínhabot Maraschino vagy Grand Marnier likőrrel (vagy bármilyen általunk kedvelt, finom likőrrel) ízesítjük. |
244 kcal / kosárka
A legfrissebb szám tartalmából: • Bográcsban főtt ínyencségek |