5 szuper méregtelenítő koktél!

nlc | 2009. Augusztus 17.
Ezekkel a sűrű, laktató italokkal fogyókúra esetén akár egy étkezést is kiválthatunk, vagy színesíthetjük velük a léböjtöt. Elismerjük, nem mindegyik néz ki olyan hívogatóan, mint egy szelet csokitorta, de a gyümölcsös méregtelenítők tényleg rendkívül finomak, a zöldségkoktélok pedig nagyon egészségesek, és kitöltik a hangosan korgó gyomrot.

 Paradicsomos-zelleres ital

Hozzávalók 6 decihez:

Elkészítés:
Vágjuk félbe, majd negyedeljük a paradicsomot és a rúdzellert. Hámozzuk meg, és vágjuk össze az uborkát. Turmixoljuk össze a zöldségeket, hígítsuk körülbelül 1 dl vízzel, adjuk hozzá a citromlevet.

Tipp:
Mivel elég sűrű lesz a végeredmény, nyugodtan tehetünk hozzá több vizet is, érdemes közben kóstolgatni.

 Céklás, répás, paradicsomos ital

Hozzávalók 7,5 decihez:

Elkészítés:
A paradicsomokat mossuk meg, a répákat és a céklát hámozzuk meg, majd vágjuk őket apróbb darabokra. Turmixgépben magasabb fokozaton készítsük el az italt, ha elakad, ne ijedjünk meg, kapcsoljuk ki, és az aprító környékén kanállal mozgassuk meg a zöldségeket. Szükség szerint vízzel hígítható.

Tipp:
Vigyázat, a cékla nagyon fog, ne kezdjünk az ital elkészítésébe olyan ruhában, amit sajnálnánk később.

 Gyömbéres alma-narancs ital

Hozzávalók 6 decihez:

Elkészítés:
Az almákat mossuk meg, szeleteljük cikkekre. A narancsot és a gyömbért hámozzuk meg (a narancs fehér része maradhat), aprítsuk fel. Tegyük a hozzávalókat a turmixgépbe, és hígítsuk 2 deci vízzel.

Tipp:
Az almákat ne hámozzuk meg, a héjában értékes vitaminok vannak, a turmixgép pedig úgyis teljesen összeaprítja.

 Gyömbéres-mentás ananászital

Hozzávalók 4 decihez:

Elkészítés:
Vágjuk az ananászt kisebb darabokra, hámozzuk meg a gyömbért, majd turmixoljuk össze a hozzávalókat.

Tipp: A friss gyömbértől lesz igazán finom, semmiképpen ne hagyjuk ki belőle!

 Szőlős-kiwis ital

Hozzávalók 5 decihez:

Elkészítés:
Hámozzuk meg, és vágjuk kisebb darabokra a kiwit, a szőlőt szemezzük le a fürtről. Tegyük a gyümölcsöket a turmixgépbe, majd adjunk hozzá vizet, és turmixoljuk össze.

Tipp:
Lehetőleg jó érett kiwit válasszunk, mert úgy lesz igazán finom az ital, az éretlentől kicsit savanykás ízt kap.


A legfrissebb szám tartalmából:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Fogyjunk mediterrán diétával!
• Süssünk gyümölcsökkel!
• Tüzes ételek forró napokra

Exit mobile version