Paradicsomos-zelleres ital |
Hozzávalók 6 decihez:
- 3 nagy paradicsom
- 1 rúdzeller szára
- 1/4 kígyóuborka
- 1 marék friss petrezselyem
- 1 evőkanál citromlé
- 1 dl víz
Elkészítés:
Vágjuk félbe, majd negyedeljük a paradicsomot és a rúdzellert. Hámozzuk meg, és vágjuk össze az uborkát. Turmixoljuk össze a zöldségeket, hígítsuk körülbelül 1 dl vízzel, adjuk hozzá a citromlevet.
Tipp: Mivel elég sűrű lesz a végeredmény, nyugodtan tehetünk hozzá több vizet is, érdemes közben kóstolgatni.
Céklás, répás, paradicsomos ital |
Hozzávalók 7,5 decihez:
- 2 nagyobb sárgarépa
- 5 közepes paradicsom
- 1 fél cékla
- víz
Elkészítés:
A paradicsomokat mossuk meg, a répákat és a céklát hámozzuk meg, majd vágjuk őket apróbb darabokra. Turmixgépben magasabb fokozaton készítsük el az italt, ha elakad, ne ijedjünk meg, kapcsoljuk ki, és az aprító környékén kanállal mozgassuk meg a zöldségeket. Szükség szerint vízzel hígítható.
Tipp: Vigyázat, a cékla nagyon fog, ne kezdjünk az ital elkészítésébe olyan ruhában, amit sajnálnánk később.
Gyömbéres alma-narancs ital |
Hozzávalók 6 decihez:
- 2 nagy alma
- 2 nagy narancs
- 2 cm-es darabka friss gyömbér
- 2 dl víz
Elkészítés:
Az almákat mossuk meg, szeleteljük cikkekre. A narancsot és a gyömbért hámozzuk meg (a narancs fehér része maradhat), aprítsuk fel. Tegyük a hozzávalókat a turmixgépbe, és hígítsuk 2 deci vízzel.
Tipp: Az almákat ne hámozzuk meg, a héjában értékes vitaminok vannak, a turmixgép pedig úgyis teljesen összeaprítja.
Gyömbéres-mentás ananászital |
Hozzávalók 4 decihez:
- fél ananász
- 1 cm-es darabka friss gyömbér
- fél marék friss mentalevél
- 1 dl víz
Elkészítés:
Vágjuk az ananászt kisebb darabokra, hámozzuk meg a gyömbért, majd turmixoljuk össze a hozzávalókat.
Tipp: A friss gyömbértől lesz igazán finom, semmiképpen ne hagyjuk ki belőle!
Szőlős-kiwis ital |
Hozzávalók 5 decihez:
- 4-5 darab kiwi
- 1 kisebb fürt szőlő
- fél-egy deci víz
Elkészítés:
Hámozzuk meg, és vágjuk kisebb darabokra a kiwit, a szőlőt szemezzük le a fürtről. Tegyük a gyümölcsöket a turmixgépbe, majd adjunk hozzá vizet, és turmixoljuk össze.
Tipp: Lehetőleg jó érett kiwit válasszunk, mert úgy lesz igazán finom az ital, az éretlentől kicsit savanykás ízt kap.
A legfrissebb szám tartalmából: • Bográcsban főtt ínyencségek |