Csábító előételek

Dubravecz Emese / Marmalade blog | 2009. Szeptember 05.
Az előétel kitűnő felütése lehet egy jó menüsornak, és amennyire látványos és hálás, elkészítése annyira egyszerű. Nem beszélve arról, hogy egy baráti összejövetel alkalmával magukban is remekül bevethetők a csipegetni való falatkák.

Több országban – de legfőképpen a mediterrán területeken – nagy hagyománya van a könnyű csipegetős falatok fogyasztásának. Itt a mezedesszel vagy antipastival kezdődő, kényelmes, családi és baráti körben zajló vacsorák több órán át is eltarthatnak. Mi ritkábban, leginkább különleges alkalmakkor kínálunk apró fogásokat vendégeinknek.

Számos összeállításban létezhet: prosciutto e melone (pármai sonka dinnyével), dolmades (töltött szőlőlevél), bruschetta (pirított kenyér paradicsommal vagy olívapástétommal), hogy csak a legismertebbeket említsük. A sikeres előétel legfőbb titka, hogy ne legyen laktató, és ne legyen nehéz a gyomornak. Legfőbb funkciója, hogy meghozza az étvágyat a főfogások elfogyasztásához. Ebben segíthet a pikáns fűszerezés és a látványos tálalás is. Csak legyen elég ötletünk ezeknek az étvágygerjesztő apróságoknak a kitalálására!

 
Recept.lap.hu »
Étel.lap.hu »
Leves.lap.hu »

Exit mobile version