Gasztro

Cukkinikrémes kosárka

Az előétel kitűnő felütése lehet egy jó menüsornak, és amennyire látványos és hálás, elkészítése annyira egyszerű. Nem beszélve arról, hogy egy baráti összejövetel alkalmával magukban is remekül bevethetők a csipegetni való falatkák.

Hozzávalók:

  • 250 g mirelit leveles tészta
  • 350 g cukkini
  • 150 ml tejföl
  • 50 g natúr joghurt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • néhány szem koktélparadicsom
  • só, bors, 2-3 evőkanálnyi kapor

Elkészítés:

A mirelit leveles tésztát szobahőmérsékleten hagyd felengedni.

A cukkini héját hámozd meg, húsát vágd félbe, és egy evőkanál segítségével kapard ki belőle a nagyobb magokat, majd reszeld le egy nagyobb lyukú reszelőn.

Sózd be, és hagyd állni fél órán át. Préseld ki belőle a nedvességet, egy evőkanálnyi olajon párold át, és tedd félre kihűlni. Adj hozzá néhány gerezd zúzott fokhagymát és keverd hozzá a tejfölt, a joghurtot és a kaport.

A tésztát – kevés liszttel megszórva – nyújtsd ki nagyjából 2 milliméteres vastagságúra, és 5-6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval vagy borospohár peremével szelj belőle köröket.

Kenj ki vajjal és liszttel egy kisebb muffinsütő formát (ha szilikonformát használsz, akkor ez nem szükséges), és béleld ki a kör alakú tésztával. Tedd be az előmelegített sütőbe 8-10 percre, hogy a tészta megsüljön.

Vedd ki a tésztát a sütőből, és hagyd, hogy teljesen kihűljön. Tegyél a kosárba egy evőkanál cukkinikrémet, és díszítsd egy szelet koktélparadicsommal.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top