Panzanella – toszkán kenyérsaláta

nlc | 2009. Október 14.
A toszkán kenyérsaláta jó példa a falusi olasz konyha takarékosságára, hiszen az alapja a száraz kenyér, amelyet a lédús paradicsom és az extra szűz olívaolaj varázsol újra fogyaszthatóvá. Legalább három órával étkezés előtt készítsük el, hogy a kenyér megszívhassa magát.

Hozzávalók:

Elkészítés:

Kockázzuk fel a kenyeret, a paradicsomot és az uborkát. Rusztikus étel, lehet mindent jó nagyra vágni. Keverjük össze az alapanyagokat, és locsoljuk meg bőségesen olívaolajjal és egy kis borecettel.

Adjuk hozzá a felszelt lilahagymát, a fokhagymát, az összetépkedett bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk pár órát állni a hűtőben.
Csak jó minőségű alapanyagból érdemes készíteni!

A legfrissebb szám tartalmából:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Sörrel turbózott húskülönlegességek
• Lajos Mari almás édességei
• Grillezzünk a szobában

 Fizess elő A Nők Lapja Konyhára!

Exit mobile version