Rizses piláf

nlc | 2009. Október 14.
A piláf jellegzetes keleti étel, Törökországban például arról ismerszik meg a háziasszony, hogy milyen piláfot készít. A piláf igen sokféle lehet, az elnevezés eredetileg zöldséges rizses húst takart, ma már sok helyen (aszalt) gyümölcsöket is kevernek bele.
Rizses piláf

Hozzávalók 4 személyre:

Elkészítés:

Egy nagyobb teflonserpenyőben olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, rádobjuk a csirkehúst, sózzuk és borsozzuk.
Hozzáadjuk a rizst, a répát, a zúzott fokhagymát, és felöntjük a húslevessel, hozzászórjuk a majoránnát. Alacsonyabb lángon 15 percig főzzük, míg a rizsszemek megduzzadnak.
Hozzátesszük a gombát, és ellenőrizzük, megpuhult-e a rizs, majd még néhány percig hagyjuk főni. Levesszük a tűzről, és fedő alatt még hagyjuk néhány percig párolódni.

Apróra vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk.

A legfrissebb szám tartalmából:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Sörrel turbózott húskülönlegességek
• Lajos Mari almás édességei
• Grillezzünk a szobában

 Fizess elő A Nők Lapja Konyhára!

 

Exit mobile version