nlc.hu
Gasztro
Rizses piláf

Rizses piláf

A piláf jellegzetes keleti étel, Törökországban például arról ismerszik meg a háziasszony, hogy milyen piláfot készít. A piláf igen sokféle lehet, az elnevezés eredetileg zöldséges rizses húst takart, ma már sok helyen (aszalt) gyümölcsöket is kevernek bele.

Rizses piláfHozzávalók 4 személyre:

  • 1 csirkemell, kockára vágva
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 darab sárgarépa, kockára vágva
  • 15 dkg gomba, apróra vágva
  • 20 dkg barna rizs
  • 3 evőkanál olaj
  • 3-4 dl húsleves (kockából is elkészíthető)
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 kávéskanál majoránna
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés:

Egy nagyobb teflonserpenyőben olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, rádobjuk a csirkehúst, sózzuk és borsozzuk.
Hozzáadjuk a rizst, a répát, a zúzott fokhagymát, és felöntjük a húslevessel, hozzászórjuk a majoránnát. Alacsonyabb lángon 15 percig főzzük, míg a rizsszemek megduzzadnak.
Hozzátesszük a gombát, és ellenőrizzük, megpuhult-e a rizs, majd még néhány percig hagyjuk főni. Levesszük a tűzről, és fedő alatt még hagyjuk néhány percig párolódni.

Apróra vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk.

Egészben sült vörösboros camembert A legfrissebb szám tartalmából:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Sörrel turbózott húskülönlegességek
• Lajos Mari almás édességei
• Grillezzünk a szobában

 Fizess elő A Nők Lapja Konyhára!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top