Penne all’amatriciana

nlc | 2009. Október 18.
Ez az olasz tészta garantáltan ízleni fog a magyaros ízeket kedvelő húsimádóknak is. Az amatriciana-szósz elkészítése hasonlóan indul, mint egy jó pörkölt: szalonnát és hagymát pirítunk, adunk hozzá erős paprikát, majd az alapot felöntjük vörösborral. Ízletes és tartalmas, hamisítatlanul olasz.

Hozzávalók:

Elkészítés:

A felkockázott hagymát és szalonnát olívaolajon pirítsuk meg, adjuk hozzá az erős paprikát.
Öntsük fel a borral és a paradicsomszósszal, sózzuk, borsozzuk, majd takarékon főzzük 30 percig a szószt, amíg be nem sűrűsödik, és az alkoholos íz kifő belőle.

Ha kész a szósz, főzzük ki a tésztát, majd keverjük össze a szósszal, és reszeljünk rá juhsajtot.

Jó tudni!
Az amatriciana a jellegzetes olasz tésztaszószok közé tartozik, nevét arról kapta, hogy az amatricei asszonyok módjára, azaz eredetileg borsba hempergetett, sós tokaszalonnával és friss paradicsommal készítették.

A legfrissebb szám tartalmából:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Sörrel turbózott húskülönlegességek
• Lajos Mari almás édességei
• Grillezzünk a szobában

 Fizess elő A Nők Lapja Konyhára!

Exit mobile version