3 mennyei húsvéti sütemény

Mirelle | 2010. Április 07.
A húsvéti vendégjáráshoz hozzátartozik a vendéglátás is. A sós előételek, pogácsák mellett jó, ha van néhány – több napot is könnyedén átvészelő – sütemény, amellyel meg lehet kínálni a lelkes és éhes locsolókat.
Márványos piskóta

 

Nagyobb képért katt ide!

Egyszerű, finom és látványos sütemény. Kávé mellé ideális.

A tojásokat habosra keverem a cukorral, majd hozzáadom a felolvasztott vajat és a tejet, végezetül belekeverem a lisztet. A tésztát nagyjából megfelezem. Az egyik részébe kakaóport keverek. Előveszem a szilikon tortaformámat. Fogok két kanalat, és váltva kanalazom a tésztáimat a forma közepébe. Amikor ennek a végére érek, akkor az egyik kanállal egy kicsit belekavarok, hogy ne legyen olyan rém szabályos.

180 fokra előmelegített sütőben úgy 40-45 perc alatt készre sütöm.

Répatorta

Nagyobb képért katt ide!

Nagyon finom, ízgazdag, tökéletesen húsvéti sütemény.

A répát megpucolom, nagy lyukú reszelőn lereszelem, a barackot apró kockákra vágom. A cukrot a tojással habosra keverem, majd beleteszem a gyümölcsöt, a zöldséget, és hozzáöntöm az összes többi alapanyagot, majd az egészet egy szilikon kuglófformába öntöm. 180 fokra előmelegített sütőben úgy 40-45 perc alatt készre sütöm.

Húsvéti csokoládétorta

 

Nagyobb képért katt ide!

Csokoládéimádók számára kötelező.

Töltelék:

A tojássárgáját a cukorral habosra keverem, hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet, a megolvasztott vajat, a rumot. Alaposan kikeverem a tésztát, majd a keményre vert tojáshabot is hozzáadom, de nagyon óvatosan, nehogy összetörjön. Zsírozott, lisztezett 26 centis tortaformába vagy szilikonformába öntöm, és a 190 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütöm.

Amíg sül a tészta, addig kikeverem a tejszínkrémet egy kevés cukorral és kakaóporral, és a hűtőbe teszem dermedni.

A kész tortát rácsra borítom, és megvárom, amíg teljesen ki nem hűl. Amikor kihűlt, vízszintesen kettévágom, és a mascarponés krém háromnegyedével megtöltöm. A maradék krémet a torta tetején elsimítom. Díszítésként egy kevés fehércsokoládé-forgácsot szórok a krémre.

Jót tesz neki egy éjszaka a hűtőben.

Exit mobile version