Márványos piskóta |
Nagyobb képért katt ide! |
Egyszerű, finom és látványos sütemény. Kávé mellé ideális.
- 4 tojás
- 2 ek. holland kakaópor
- 20 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 25 dkg rétesliszt
- 4-5 ek. tej
- 1 cs. vaníliás cukor
A tojásokat habosra keverem a cukorral, majd hozzáadom a felolvasztott vajat és a tejet, végezetül belekeverem a lisztet. A tésztát nagyjából megfelezem. Az egyik részébe kakaóport keverek. Előveszem a szilikon tortaformámat. Fogok két kanalat, és váltva kanalazom a tésztáimat a forma közepébe. Amikor ennek a végére érek, akkor az egyik kanállal egy kicsit belekavarok, hogy ne legyen olyan rém szabályos.
180 fokra előmelegített sütőben úgy 40-45 perc alatt készre sütöm.
Répatorta |
Nagyobb képért katt ide! |
Nagyon finom, ízgazdag, tökéletesen húsvéti sütemény.
- 14 dkg répa (pucolt állapotban)
- 1,5 dl olaj
- 10 dkg aszalt barack
- 18 dkg rétesliszt
- 15 dkg cukor
- 1 tk. őrölt szegfűszeg
- ½ csomag sütőpor
- 3 tojás
A répát megpucolom, nagy lyukú reszelőn lereszelem, a barackot apró kockákra vágom. A cukrot a tojással habosra keverem, majd beleteszem a gyümölcsöt, a zöldséget, és hozzáöntöm az összes többi alapanyagot, majd az egészet egy szilikon kuglófformába öntöm. 180 fokra előmelegített sütőben úgy 40-45 perc alatt készre sütöm.
Húsvéti csokoládétorta |
Nagyobb képért katt ide! |
Csokoládéimádók számára kötelező.
- 12 dkg vaj
- 25 dkg cukor
- 6 tojássárgája
- 2 ek. holland kakaópor
- 1 tk. sütőpor
- 4 ek. rum
- 15 dkg finomliszt
- 6 tojás kemény habja
Töltelék:
- 40 dkg mascarpone
- 5 dkg porcukor
- 2,5 dkg holland kakaópor
- díszítésnek 10 dkg fehér csokoládé
A tojássárgáját a cukorral habosra keverem, hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet, a megolvasztott vajat, a rumot. Alaposan kikeverem a tésztát, majd a keményre vert tojáshabot is hozzáadom, de nagyon óvatosan, nehogy összetörjön. Zsírozott, lisztezett 26 centis tortaformába vagy szilikonformába öntöm, és a 190 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütöm.
Amíg sül a tészta, addig kikeverem a tejszínkrémet egy kevés cukorral és kakaóporral, és a hűtőbe teszem dermedni.
A kész tortát rácsra borítom, és megvárom, amíg teljesen ki nem hűl. Amikor kihűlt, vízszintesen kettévágom, és a mascarponés krém háromnegyedével megtöltöm. A maradék krémet a torta tetején elsimítom. Díszítésként egy kevés fehércsokoládé-forgácsot szórok a krémre.
Jót tesz neki egy éjszaka a hűtőben.