A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk.
Részletes leírás
A mai nők már nem fektetnek akkora hangsúlyt a házimunkára és a főzésre, mint annak idején nagyanyáink, hiszen a munkahelyen és az utazással töltött idő miatt jelentősen lerövidült az otthon töltött idő. Ahhoz hogy időt spóroljunk a konyhában, fontos hogy milyen konyhai eszközöket, edényeket, alapanyagokat, recepteket használunk.
Több honlapon, főzőműsorban, receptkönyvben találhatunk olyan recepteket, amelyek kifejezetten a könnyen és gyorsan elkészíthető változatos ételekhez adnak tippeket.
Tapadásmentes bevonattal rendelkező edények, tepsik használatakor az étel nem tud odaégni és ragadni a felülethez, így könnyebb és gyorsabb elkészíteni, és aztán elmosni, mint a hagyományos edényeket.
Indukciós főzőlap segítségével, akár háromszor gyorsabban elkészülnek az ételek.
Kukta segítségével szintén időt spórolhatunk meg, köszönhetően a magas nyomásnak és hőmérsékletnek, emellett az ételek megőrzik vitamin- ás tápanyag tartalmukat is. Szinte mindent meg lehet benne főzni, párolni vagy sütni, és még energiatakarékos is.
Tartsuk élesen a konyhai szerszámokat! Sok időt takaríthatunk meg egy jó késélezővel, amelytől a kések élesebbek lesznek, ezáltal kevesebb időbe telik a húst felszeletelni, a zöldséget pedig felaprítani. Egy éles hámozóval fele annyi idő alatt pucolhatjuk meg a hozzávalókat.
Sokat segít, ha a főzéshez, sütéshez mindent előre kikészítünk, – esetleg kimérve – és nem a folyamat közben kell kapkodva megkeresnünk egy vagy több hozzávalót.
Ezzel párhuzamosan fontos, hogy a nem oda illő eszközöket, holmikat elpakoljuk a konyhaasztalról, így nem kell kerülgetni, tologatni őket.
A frissen tartó ételdobozokban az étel több napig is megőrzi frissességét, így nem kell minden nap új ételt főznünk.
Jó dolog, ha a szitálandó alapanyagokat, – liszt, búzadara, stb – előre megszitáljuk, és egy edényben tároljuk.
Légkeveréses sütőben egyszerre főzhetünk több ételt, függetlenül attól, hogy más-más hőfokon kell azokat elkészíteni.
Nagy segítségünkre lehet egy időzítő, amelyet beállítunk, és ha csörög, megnézzük az ételt. Így nem kell folyamatosan ránézni az óránkra, nyugodtan végezhetünk mást, vagy akár pihenhetünk is.