Bizarr nyalnivaló: parmezános csilifagylalt

nlc | 2010. Szeptember 24.
Nem egy hétköznapi kreálmánnyal, parmezános csilifagylalttal nyerte meg egy étterem versenyét egy hölgy Nagy-Britanniában.
Rachel Lowther a győztes fagyikreációval, és Dermot Regan-nel, az Oregano tulajával (Fotó: BBC)
Rachel Lowther a győztes fagyikreációval és
Dermot Regannel, az Oregano tulajával
(Fotó: BBC)

A győztes édesség (?) felkerült a Newtownabbey-ben lévő Oregano nevű étterem desszertlapjára – ha arra járunk, mi is megkóstolhatjuk!

A vendéglő tulajdonosa, aki mesterszakács, nagyra értékelte a különleges fagylaltot.

Először a krémes parmezánt érezzük, aztán jön a csili tűzereje a torkunkban. Fantasztikus társítás!” – lelkendezett Dermot Regan, a tulaj, a verseny megálmodója.

Az Oregano viadalán nem ez volt az egyetlen bizarr különlegesség: a versenyen indultak céklás és füstölt paprikás fagylaltok is. Az étterem a következő fél évben havonta tervez versenyeztetést különleges ételek számára.

Tipp: parmezánosfagylalt-recepttel ugyan nem szolgálhatunk, de ha egy melegebb őszi napon hűsítő nyalánkságra vágysz, szemezgess receptjeink közül:

Szilvafagylaltrecept a sztárséftől »

3 mennyei csokis-jeges desszert »

3 otthon is könnyen elkészíthető fagylalt »

Exit mobile version