További receptek a Sülvefővén: |
Vega rakott krumpli » |
Fetás rakott burgonya
Hozzávalók 4 személyre:
• 1 kg burgonya
• 30 dkg fetasajt
• 4 dl tejszín
• só, bors, szerecsendió
• vaj és zsemlemorzsa a tepsihez
Megtisztítjuk és vékony karikákra szeljük a burgonyát. A tejszínt egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a fetát, ízesítjük szerecsendióval, borssal és csak kevés sóval, mert a feta sós. Lassan felmelegítjük, beleforgatjuk a burgonyát, és mikor az is átmelegedett, egy vajazott, zsemlemorzsával megszórt tepsibe vagy tortaformába borítjuk. 140 fokra előmelegített sütőben másfél óráig sütjük.
Héjában sült burgonya dióval, gorgonzolával és körtével
Hozzávalók 4 személyre:
• 4 nagy burgonya
• 10 dkg gorgonzola
• 1 darab körte
• 10 dkg dióbél, durvára vágva
• 1 evőkanál méz
• 2 dkg vaj
A burgonyát forró víz alatt alaposan megsikáljuk. Tepsire tesszük, és 180 fokos sütőben puhára sütjük. Közben a körtét kockára vágjuk, majd vaj és méz keverékén, forró serpenyőben kissé megpirítjuk. Miután a burgonya megsült, hosszában kettévágjuk, és kissé kinyitjuk. Még forrón belemorzsoljuk a gorgonzolát, megszórjuk a dióval és a sült körtével.
Cikkünk a Nők Lapja Konyha decemberi számából közölt részletet.
Itt tudsz előfizetni a magazinra »