Sajtmánia: 3 fondürecept a sztárséftől

Bereznay Tamás | 2011. Február 09.
Fondűk minden mennyiségben a sztárséf tolmácsolásában.


Jogod van jót enni! »

Sajtos fondü

Hozzávalók:

A sajtokat lereszeljük vagy apró kockákra vágjuk. A fondüedény belső falát fokhagymával bedörzsöljük, majd beletesszük a sajtokat. Állandóan kevergetve szépen lassan felolvasztjuk a sajtokat. Hozzáöntünk egy kevés bort vagy pálinkát, és pár csepp tejszínnel beállítjuk a kellő sűrűséget. Már csak a mártogatás van hátra és a fantasztikus élmény, amit ezek a finom ízes sajtok adnak.

Olajban sült

Hozzávalók:

Az olajat a fondüedénybe öntjük és felmelegítjük. A halat kisebb darabokra vágjuk, a rákot megtisztítjuk. Nyársra húzzuk, a forró olajban hirtelen kisütjük, majd a szószok valamelyikébe mártogatjuk.
Tipp: Csirkemellcsíkokból is finom.

Csokoládés fondü

Hozzávalók:

A csokoládét apróra törjük és a fondüedénybe tesszük. Begyújtunk alatta és állandóan kevergetve felolvasztjuk. Gyümölcsöket és kockára vágott kalácsot mártogassunk bele.

A cikk nyomtatásban a legfrissebb Nők Lapjában jelent meg.
Az e heti lap tartalmából:

Exit mobile version