Sajtos fondü
Hozzávalók:
- 30 dkg comte
- 15 dkg raclette
- 15 dkg appenzeller (félzsíros, félkemény hegyi sajtok illenek hozzá a legjobban)
- 1 gerezd fokhagyma
- tejszín
- 0,5 dl száraz fehérbor, esetleg egy kupica cseresznyepálinka
- Amit belemártunk: almakocka, virsli, debreceni, pirított bagett, illetve minden, amit szívesen fogyasztanánk sajttal
A sajtokat lereszeljük vagy apró kockákra vágjuk. A fondüedény belső falát fokhagymával bedörzsöljük, majd beletesszük a sajtokat. Állandóan kevergetve szépen lassan felolvasztjuk a sajtokat. Hozzáöntünk egy kevés bort vagy pálinkát, és pár csepp tejszínnel beállítjuk a kellő sűrűséget. Már csak a mártogatás van hátra és a fantasztikus élmény, amit ezek a finom ízes sajtok adnak.
Hozzávalók:
- étolaj
- rákfarok
- fehér húsú halfilé (pl. pangasius)
- szójaszósz, édes-savanyú szósz
Az olajat a fondüedénybe öntjük és felmelegítjük. A halat kisebb darabokra vágjuk, a rákot megtisztítjuk. Nyársra húzzuk, a forró olajban hirtelen kisütjük, majd a szószok valamelyikébe mártogatjuk.
Tipp: Csirkemellcsíkokból is finom.
Hozzávalók:
- étcsokoládé
- gyümölcsök: alma, körte, banán, eper, szőlő
A csokoládét apróra törjük és a fondüedénybe tesszük. Begyújtunk alatta és állandóan kevergetve felolvasztjuk. Gyümölcsöket és kockára vágott kalácsot mártogassunk bele.
A cikk nyomtatásban a legfrissebb Nők Lapjában jelent meg.
Az e heti lap tartalmából:
- Deutsch Anita és Kinizsi Ottó szerelme
- Hétvége kettesben
- Sztárom a párom
- Diana sorsára jut a napfogyatkozások hercege?
- 288 nap várakozás után, 60 napja hisszük: sikerült!