Torkos Csütörtök több mint 1200 helyen

nlc | 2011. Március 10.
Az akcióhoz mindazon éttermek és vendéglátóipari egységek csatlakozhattak, amelyek vállalták, hogy március 10-én egész nap – teljes nyitvatartási idejük alatt – á la carte kínálatukból 50 százalékos kedvezményt biztosítanak a számla végösszegéből a helyben fogyasztásra.
Pogácsák másképp – 3 recept Bereznay Tamástól

A magyar gasztronómia és vendéglátás népszerűsítése érdekében 2006-ban útjára indított akció keretében évről évre több százezer vendég „torkoskodik”. A magyar néphagyomány és szokásrend egyik kiemelt jelentőségű időszaka a farsang, amely számos érdekes, már-már elfeledett népszokásnak ad teret.

Ilyen például a farsang elejét jelző regélő hétfő vagy a farsang „farkát” jelölő három jeles nap, a húshagyókedd, a hamvazószerda és a torkos csütörtök. Torkos csütörtökön – annak ellenére, hogy a húsvéti 40 napos böjt kezdetét jelentő hamvazószerdát követően ünnepeljük – ismét szabad volt húst fogyasztani, sőt bizonyos területeken a csütörtöki torkoskodás „kötelező” volt, már csak a farsangi maradékok elfogyasztása céljából is.

(MTI)

Az akcióban részt vevő éttermek listája megtalálható a Magyar Turizmus Zrt. által létrehozott www.menjunkenni.hu honlapon, amely idén több új funkcióval is bővült.
Az étteremkeresővel nemcsak irányítószám, település vagy név szerint lehet keresni, hanem megtalálhatók az akadálymentesített, illetve bankkártyát, étkezési utalványt vagy üdülési csekket elfogadó éttermek is. Egy másik funkció segítségével látható az is, hogy mely éttermekben hosszabbítják meg a Torkos Csütörtök akciót.

 

 

Exit mobile version